Ga terug
+ servings
Coquilles met grapefruit uit Easy Nordic van Dagny Rós
Carpaccio van coquilles en grapefruit
Ontdek de verfijnde balans van deze carpaccio, waarin de zachte coquilles harmonieus samengaan met de frisse tinten van grapefruit. Een voorgerecht dat elegantie en frisheid belichaamt.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten
Wachttijd 1 uur
1 uur 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • Zout versgemalen peper
  • 12 coquilles*
  • 1 roze grapefruit
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 roze peperkorrels
  • enkele takjes verse dragon

Instructies
 

  • Meng in een kommetje de zure room met de mierikswortelpasta. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Snijd de coquilles in zo dun mogelijk plakjes*, leg ze op een bord en zet in de koelkast. Schil de roze grapefruit met een heel scherp mesje tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op. Leg de grapefruitpartjes bij de coquilles op hetzelfde bord.
  • Maak een dressing van limoensap, 2 eetlepels grapefruitsap en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel over de coquilles en grapefruit. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. Plet de roze peperbolletjes.
  • Verdeel over vier borden: eerst een beetje zure room-mengsel, dan de coquilles en grapefruit. Garneer met roze peper en dragon. Bestrooi met zout en versgemalen peper.

Notities

* Je kunt de coquilles eerst ca. 15 tot 20 minuten in de diepvries leggen, zodat je ze beter in heel dunne plakjes kunt snijden. Zorg er wel voor dat je de coquilles niet op elkaar legt, maar uitspreidt. Anders vriezen ze aan elkaar!

Voedingswaarde

Calorieën: 61kcal | koolhydraten: 8g | eiwit: 6g | vet: 1g | verzadigd vet: 0.2g | cholesterol: 11mg | vezels: 1g | suiker: 4g | vitamine C: 20mg