Ga terug
+ servings
Sibrechts aardappelcurry
Aardappelcurry van Sibrecht
Duik in de hartverwarmende smaken van Sibrecht's aardappelcurry, een smaakvolle creatie waar traditie en innovatie samensmelten. Een culinaire reis voor de echte avonturier!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 35 minuten
Stoven 1 uur 30 minuten
2 uur 5 minuten

Equipment

  • 1 grote pan met goede bodem (Le Creuset bijvoorbeeld)

Ingrediënten
  

  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotten fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 9 groene jalepeño peper slices potje, fijngehakt
  • snufje piment
  • 1 theelepel Surinaamse kerrie Hindoestaanse Massala
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels sambal manis*
  • 65 gram zongedroogde tomaten fijngesneden
  • 7 kardemom peulen fijn stampen in de vijzel. Poeder en peulenschillen in theezeefje doen
  • 600 ml kokosmelk
  • 600 gram kleine vastkokende aardappels geschild
  • 80 gram gedroogde Puy linzen
  • 50 gram biologische rozijnen
  • 1 blikje kikkererwten uitlekgewicht 265 gram
  • zout versgemalen peper
  • 100 gram fetakaas
  • 50 gram gehakte walnoten
  • verse korianderblaadjes

Instructies
 

  • Snijd alle groenten en zet klaar. Rooster de komijnzaadjes in een droge kleine koekenpan ca. 1 minuut tot ze beginnen te geuren. Verhit in een stoofpan de olijfolie. Voeg toe: sjalotjes, knoflook, jalepeño pepertjes, geroosterde komijnzaadjes, piment, kerriepoeder, tomatenpuree en sambal. Laat ca. 3 minuten zachtjes bakken. Voeg de fijngesneden zongedroogde tomaten toe en bak die kort mee. Roer erdoor: de kardemompeulen (in theezeefje) en de kokosmelk. Laat aan de kook komen. Voeg dan de aardappels toe en laat ca. 1 uur zachtjes pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig (wanneer de saus te ver inkookt kun je wat lauw water toevoegen.)
  • Na een uur lekker pruttelen, (ik weet het...je kan er bijna niet vanaf blijven…toch nog eventjes geduld), voeg de droge linzen, rozijnen en de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten toe. Breng opnieuw aan de kook. Laat deze nog een half uur mee pruttelen. Blijf regelmatig roeren. Voeg zonodig extra water toe.
  • Wanneer de aardappels en de linzen gaar zijn (yesssss, je mag nu proeven!) breng je de curry op smaak met peper (3x draaien) en zeezout. Serveer in een diep bord of kom. Bestrooi met de  fetakaas, walnoten en voor de liefhebber koriander. Lekker met basmatirijst, raita (Indiase yoghurtsaus), naan brood en een groene salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 813kcal | koolhydraten: 83g | eiwit: 25g | vet: 48g | verzadigd vet: 32g | cholesterol: 22mg | vezels: 19g | suiker: 11g | vitamine C: 79mg