Tiramisu
- 150 ml sterke koffie
- 25 ml koffielikeur Tia Maria
- 50 ml amandellikeur Amaretto
- 12 lange vingers
- 200 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 zakje vanillesuiker
- dunne chocolaatjes banketbakker
- 1 theelepel matchapoeder
- ½ theelepel cacaopoeder
Avocadocrème
- 1 rijpe avocado
- 50 ml kokoswater
- 1 eetlepel vlierbloesemsiroop
- ½ eetlepel limoensap
- snufje piment d’espelette
Meng de koffie met koffie- en amandellikeur. Zet koud weg.
(Vlak voor gebruik, anders verkleurt de avocado). Doe in een kom alle ingrediënten voor de avocadocrème. Mix het glad met een mixer, of prak het heel fijn met een vork.
Dompel de lange vingers kort in het koffiemengsel. Verdeel over vier bordjes of schaaltjes. Meng de mascarpone met 1 theelepel vanille-extract, vanillesuiker en 50 ml van het koffiemengsel. Verdeel over de lange vingers. Schep er wat avocadocrème op. Garneer met chocolaatjes. Bestrooi (gebruik een theezeefje) met matchapoeder en cacaopoeder.
Calorieën: 501kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 8g | vet: 33g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 123mg | vezels: 4g | suiker: 10g | vitamine C: 5mg