Ga terug
+ servings
Tiramisu met avocado en matcha (groene thee) uit het kookboek Just Cook It van Sergio Herman
Tiramisu met avocado en matcha
Betreed een verrassend smaakavontuur met onze Tiramisu, waar de romigheid van avocado en de aardse tonen van matcha samenkomen. Een moderne twist op een klassieke delicatesse!
Aantal 4 personen
Kook tijd 15 minuten
15 minuten

Ingrediënten
  

Tiramisu

  • 150 ml sterke koffie
  • 25 ml koffielikeur Tia Maria
  • 50 ml amandellikeur Amaretto
  • 12 lange vingers
  • 200 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 zakje vanillesuiker
  • dunne chocolaatjes banketbakker
  • 1 theelepel matchapoeder
  • ½ theelepel cacaopoeder

Avocadocrème

  • 1 rijpe avocado
  • 50 ml kokoswater
  • 1 eetlepel vlierbloesemsiroop
  • ½ eetlepel limoensap
  • snufje piment d’espelette

Instructies
 

  • Meng de koffie met koffie- en amandellikeur. Zet koud weg.
  • (Vlak voor gebruik, anders verkleurt de avocado). Doe in een kom alle ingrediënten voor de avocadocrème. Mix het glad met een mixer, of prak het heel fijn met een vork.
  • Dompel de lange vingers kort in het koffiemengsel. Verdeel over vier bordjes of schaaltjes. Meng de mascarpone met 1 theelepel vanille-extract, vanillesuiker en 50 ml van het koffiemengsel. Verdeel over de lange vingers. Schep er wat avocadocrème op. Garneer met chocolaatjes. Bestrooi (gebruik een theezeefje) met  matchapoeder en cacaopoeder.

Voedingswaarde

Calorieën: 501kcal | koolhydraten: 35g | eiwit: 8g | vet: 33g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 123mg | vezels: 4g | suiker: 10g | vitamine C: 5mg