Ga terug
+ servings
Mosselsoep met garnalen en zeekraal uit het kookboek Slim koken van Janny van der Heijden
Romige mosselsoep met garnalen en zeekraal
Laat je onderdompelen in de diepten van de zee met onze romige mosselsoep, verrijkt met sappige garnalen en het zilte accent van zeekraal. Een culinaire reis langs de kust in elke lepel!
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten
35 minuten

Equipment

  • 1 schone theedoek (of passeerdoek)

Ingrediënten
  

  • 1 kg mosselen
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 25 gram roomboter
  • 250 ml visfond pot
  • enkele saffraandraadjes
  • 125 ml slagroom
  • 125 g zeekraal
  • 100 g Hollandse garnalen

Instructies
 

  • Spoel de mosselen schoon. Tik geopende exemplaren kort tegen het aanrecht en gooi ze weg als ze zich niet direct sluiten. Breng de mosselen aan de kook in de witte wijn. Laat ze met gesloten deksel in ongeveer 5 minuten open koken en schud de pan regelmatig om. Leg de schone theedoek in een vergiet en zet het geheel op een pan of kom.
  • Intussen pel en snipper de ui. Smelt de boter en fruit de uisnippers ca. 5 minuten op laag vuur. Laat niet kleuren.
  • Giet de mosselen met vocht door het vergiet (met de doek) in de pan of kom. Laat uitlekken. Voeg de visfond met de saffraandraadjes en de slagroom bij de uisnippers in de pan en laat ongeveer 8 tot 10 minuten zachtjes koken. Haal intussen de mosselen uit de schelpen. Voeg het opgevangen kookvocht van de mosselen en de zeekraal toe aan de bouillon en kook de ‘zeegroenten’ in ca. 1 minuut beetgaar. (Tot zover kun je deze soep helemaal voorbereiden als je gasten krijgt!).
  • Soep opnieuw zachtjes verwarmen. (Intussen kun je eventueel melkschuim maken, als je mosselcappuncino wilt maken). Voeg de mosselen toe en de garnalen toe aan de soep en warm even mee. Verdeel over vier borden (of 6 cappucinokopjes). Lekker met geroosterd brood en gezouten boter.

Voedingswaarde

Calorieën: 363kcal | koolhydraten: 13g | eiwit: 22g | vet: 20g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 126mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 13mg