- 1 blikje gecondenseerde melk 397 gram*
- 2 eetlepels slagroom
- ¾ liter vanille-ijs
- 6 biscuitjes verkruimeld (ik gebruikte haverkoekjes)
- 100 g extra pure chocolade gehakt en in fijne stukken
- 150 gram verse mango in zeer kleine blokjes
Maak eerst de karamel. Zet het dichte blikje gecondenseerde melk (zonder wikkel) in een pannetje met ruim kokend water en laat ca. 2 1/2 uur zachtjes koken. Het blikje moet steeds onder water gedompeld zijn. Laat het daarna heel goed afkoelen. Het heet nu dulce de leche. Maak het blikje open. Doe de pasta in een hoge kom. Klop met de staafmixer tot een schenkbare siroop. Voeg zonodig een paar eetlepels slagroom (of melk) toe als de pasta te dik blijft.
Laat het ijs in ca. 30 minuten op temperatuur komen en schep het in een ruime kom. Meng met de verkruimelde biscuitjes met de helft van de pure chocolade en de helft van de mangoblokjes.
Verdeel het ijs (met ijsbolletjeslepel) over de glazen of coupes. Garneer met de overige chocolade en mango. Verdeel een aantal eetlepels karamel erover. Garneer met de koekjes.
*Dulce de Leche; karamel uit een blikje
Ik kook altijd meerdere blikjes tegelijkertijd, want dan heb ik altijd karamel in huis voor een volgende keer. Eenmaal tot karamel gekookt blijft de inhoud van zo’n blikje jarenlang houdbaar. Karamelsaus over van deze homemade McFlurry? Vries het in.
Calorieën: 696kcal | koolhydraten: 100g | eiwit: 13g | vet: 27g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 60mg | vezels: 4g | suiker: 91g | vitamine C: 14mg