Ga terug
+ servings
Queen of pudding uit het kookboek van Regula Ysewijn
Queen of pudding
Betreed de koninklijke wereld van desserts met de zelfgemaakte Queen of Pudding. Een vorstelijke traktatie die elke zoetekauw kan waarderen!
Aantal 8 personen
Voorbereiding 40 minuten
Oventijd 50 minuten
1 uur 30 minuten

Equipment

  • Ovenschaal (ɸ 18 cm)

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 600 ml volle melk
  • 225 gram suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 25 gram boter + extra voor invetten
  • 80 gram broodkruim
  • 4 eetlepels frambozenjam

Instructies
 

  • Bestrijk de ovenschaal met boter. Splits de eieren. Klop de dooiers los in een grote mengkom. Breng de melk met 2 eetlepels suiker en de citroenschil aan de kook. Voeg de boter toe en laat smelten, maar laat niet opnieuw koken. Giet een scheut warme melk bij de eierdooiers en klop goed door. Voeg nu geleidelijk de rest van de melk toe tot alles vermengd is tot een gladde custardsaus.
  • Schep het broodkruim in de beboterde schaal, giet hierover de custardsaus en laat 15 minuten rusten. Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. Vul een braadslee met kokend water en plaats de schaal erin. Zet voorzichtig in de oven en bak 35 minuten.
  • Maak tegen het einde van de baktijd de meringue door de eiwitten elektrisch op te kloppen tot je pieken krijgt. Voeg de rest van de suiker lepel na lepel toe en blijf opkloppen tot de meringue stevig en glanzend is.
  • Haal de pudding uit de oven en bestrijk voorzichtig met de frambozenjam. Je kunt de meringue nu over de pudding strijken of er met een spuitzak op spuiten. Zet de pudding nog 15 minuten terug in de oven en laat de meringue licht kleuren. Serveer warm of laat afkoelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 250kcal | koolhydraten: 39g | eiwit: 7g | vet: 8g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 98mg | vezels: 1g | suiker: 33g | vitamine C: 1mg