- 50 g amandelschaafsel
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
- 3 middelgrote peren in de lengte gehalveerd
- 30 g roquefort
- 1 eidooier
Verhit een kleine koekenpan. Rooster in de droge koekenpan de amandelen lichtbruin. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 210 °C. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat in ca. 10 minuten ontdooien. Peren NIET schillen. Maak intussen met een klein mes inkepingen in de schil van de peren. Snijd met een scherp mesje het klokhuis eruit. Vul de holte van het klokhuis van elke perenhelft met 5 gram roquefort.
Leg de 6 halve peren op de plakjes deeg. Snijd het deeg rondom uit, zodat je een rand van 2 cm krijgt; volg daarbij de contouren van de peren. Snijd eventueel 1-2 blaadjes uit het overgebleven deeg voor de garnering. Bestrijk het deeg met eidooier. Bak de peren 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Schep met een taartschep de perentaart op de 6 bordjes. Garneer met de geroosterde amandelen. Serveer ze warm of lauw.
(Niet meer roquefort in de holte doen, want dan loopt de kaas eruit en wordt het bladerdeeg zacht!).
Calorieën: 133kcal | koolhydraten: 16g | eiwit: 4g | vet: 7g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 37mg | vezels: 4g | suiker: 9g | vitamine C: 4mg