Simpel voorgerechtje voor de kerst: knapperig taartje met peer en roquefort. In 10 minuten ben je klaar. Voor de rest doet de oven het werk. Serveer op een mooi donker bordje, dan is het resultaat helemaal oogverblindend. Het is wel enigszins machtig, dus houd daar rekening mee in verband met de rest van je menu.
Welke wijn bij perentaart met roquefort?
Zachte peer op een knapperig bladerdeeg. De blauwe kaas is op de achtergrond. Amandelen geven vooral voor een mooi effect. Drink bij deze mini perentaart een mousserende wijn, liefst Champagne demi sec. Ook een Prosecco past uitstekend. Ik combineerde deze perentaart met een glaasje witte port van Ramons Pinto. Ook niet te versmaden.
Muziek: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify. Heerlijke muziek voor tijdens je kerstdiner!
Super chique perentaartje
Ingredienten
- 50 g amandelschaafsel
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg diepvries
- 3 middelgrote peren in de lengte gehalveerd
- 30 g roquefort
- 1 eidooier
Bereiding
- Verhit een kleine koekenpan. Rooster in de droge koekenpan de amandelen lichtbruin. Zet apart.
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat in ca. 10 minuten ontdooien. Peren NIET schillen. Maak intussen met een klein mes inkepingen in de schil van de peren. Snijd met een scherp mesje het klokhuis eruit. Vul de holte van het klokhuis van elke perenhelft met 5 gram roquefort.
- Leg de 6 halve peren op de plakjes deeg. Snijd het deeg rondom uit, zodat je een rand van 2 cm krijgt; volg daarbij de contouren van de peren. Snijd eventueel 1-2 blaadjes uit het overgebleven deeg voor de garnering. Bestrijk het deeg met eidooier. Bak de peren 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C. Schep met een taartschep de perentaart op de 6 bordjes. Garneer met de geroosterde amandelen. Serveer ze warm of lauw.
- (Niet meer roquefort in de holte doen, want dan loopt de kaas eruit en wordt het bladerdeeg zacht!).
Het kookboek
Zeer betaalbaar kookboek met 34 feestelijke bladerdeeg hapjes om te delen. Allemaal met kant-en-klaar bladerdeeg als uitgangspunt. Van stervormige flammkuchen tot een zonnetaart met camembert. In een mum van tijd op tafel!
Bestellen kun je hier:Titel : Bladerdeeg
Auteur : Guillaume Marinette
Uitgever : Uitgeverij Becht
ISBN : 978 90 230 1587 1
Prijs : € 12,99
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen