Deeg
- 50 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 150 gram bloem
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
Glazuur
- 100 gram poedersuiker
- Paar druppels water
- natuurlijke kleurstof
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed tot een mooi deeg. Laat afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een mooie egale lap. Steek de vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de koekjes in ca. 10 – 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
Maak het glazuur. Doe de poedersuiker in een kom. Voeg het water druppelsgewijs toe en roer het door de suiker tot het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel kleurstof toe en meng erdoor.
Bestrijk de koekjes met het glazuur en laat het hard worden.
Calorieën: 94kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 1g | vet: 4g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 11mg | vezels: 0.2g | suiker: 8g