Ga terug
+ servings
Kerstkoekjes bakken uit het kookboek KERST van The Holy Kauw Company
Kerstkoekjes met glazuur
Laat je keuken deze kerst geuren naar zoete verrassingen met mijn nieuwste kerstkoekjesrecept. Perfect voor bij de koffie of als cadeau onder de boom!
Aantal 20 koekjes
Kook tijd 30 minuten
rusten van deeg 1 uur
1 uur 30 minuten

Equipment

  • 1 uitsteekvormpje stervorm
  • 1 vel Bakpapier

Ingrediënten
  

Deeg

  • 50 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout

Glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • Paar druppels water
  • natuurlijke kleurstof

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.  Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed tot een mooi deeg. Laat afgedekt ca. 1 uur in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een mooie egale lap. Steek de vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Bak de koekjes  in ca. 10 – 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  • Maak het glazuur. Doe de poedersuiker in een kom. Voeg het water druppelsgewijs toe en roer het door de suiker tot het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel kleurstof toe en meng erdoor.
  • Bestrijk de koekjes met het glazuur en laat het hard worden.

Voedingswaarde

Calorieën: 94kcal | koolhydraten: 14g | eiwit: 1g | vet: 4g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 11mg | vezels: 0.2g | suiker: 8g