Ga terug
+ servings
Appel chutney met cranberry
Cranberry-appel chutney
Duik in de feestelijke smaken van mijn Cranberry-appel chutney. Deze chutney, perfect voor de feestdagen, combineert de zoetheid van appels met de zure toets van cranberry's. Heerlijk!
Aantal 6 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 45 minuten
1 uur

Ingrediënten
  

  • 2 goudreinetten 450 gram
  • ½ ui fijngesnipperd
  • 125 gram gedroogde cranberry’s
  • 150 ml kruidenazijn
  • 100 gram suiker
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel zeezout

Instructies
 

  • Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Doe in steelpan: appelstukjes, ui, cranberry’s, kruidenazijn, suiker, gemberpoeder, kurkuma, komijn, koriander en zout. Breng aan de kook.
  • Zet het vuur lager en laat de chutney zonder deksel op de pan in ca. 45 minuten zachtjes koken tot hij dik en smeuïg wordt. Regelmatig even omroeren. Laten afkoelen.

Voedingswaarde

Calorieën: 170kcal | koolhydraten: 43g | eiwit: 0.3g | vet: 0.4g | verzadigd vet: 0.05g | vezels: 3g | suiker: 38g | vitamine C: 4mg