Basisrecept

Cranberry-appel chutney; past overal bij

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Op mijn kersttafel staan eigenlijk altijd zelfgemaakte rodekool en zelfgemaakte stoofpeertjes. Maar ook een chutney mag niet ontbreken. Deze XMAS appel chutney met cranberry’s past eigenlijk overal bij; bij kalkoen, bij kip, bij varkenshaas. Maar ook super lekker bij een kaasplankje. Echt heel simpel om te maken; kwestie van zachtjes laten koken.

Kerstmenu voor dummy’s
Deze appel chutney is onderdeel van het kerstmenu voor dummy’s. Het totale menu staat in mijn KERST SPECIAL. Hier vind je 5 verschillende kerstmenu’s, van vegetarisch tot supermakkelijk en gezond. Voor ieder wat wils. Ook dit simpele kerstmenu staat erin, met recepten die iedereen kan maken. Alle recepten zijn getest!
Download mijn KERST SPECIAL
6 personen1 uur

Ingrediënten

  • 2 goudreinetten, 450 gram
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 125 gram gedroogde cranberry’s
  • 150 ml kruidenazijn
  • 100 gram suiker
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel zeezout

Stap 1

Schil de appels, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Ui pellen en fijnsnipperen. Doe in steelpan: appelstukjes, ui, cranberry’s, kruidenazijn, suiker, gemberpoeder, kurkuma, komijn, koriander en zout. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de chutney zonder deksel op de pan in ca. 45 minuten zachtjes koken tot hij dik en smeuïg wordt. Regelmatig even omroeren. Laten afkoelen.

MUZIEK: Luister intussen naar mijn I LOVE FOOD & WINE – playlist op Spotify. Heerlijke muziek voor tijdens je kerstdiner!

TIP

Je kunt zo’n chutney (bijgerechtje) het beste een paar dagen van tevoren maken. De smaak wordt dan alleen maar intenser. En houd je iets over? Geen probleem want zo’n chutney blijft nog wekenlang houdbaar in de koelkast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *