Ga terug
+ servings
Knolselderijsoep met champignons en dukkah
Knolselderijsoep met champignons en dukkah
Romige knolselderij-champignonsoep voor elk moment van de dag. Dukkah zorgt voor een bijzonder tintje.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten
30 minuten

Equipment

  • staafmixer

Ingrediënten
  

  • 40 gram boter
  • 2 uien gesnipperd
  • ½ knolselderij in blokjes
  • 250 gram kastanje champignons in plakjes
  • 200 ml kookroom
  • 2 paddenstoelen bouillontabletten
  • 3 takje tijm
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels dukkah

Instructies
 

  • Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten. Voeg de knolselderij en de helft van de champignons toe en bak nog ca. 5 minuten, schep af en toe om.
  • Voeg de kookroom, 800 ml water, bouillontabletten en 2 takjes tijm toe en kook ca. 15 minuten zachtjes met de deksel op de pan.
  • Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de rest van de champignons in ca. 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met (zo nodig) zout en peper. Roer de gebakken champignons erdoor. Bestrooi met de blaadjes van 1 takje tijm. Strooi aan tafel de dukkah erover.

Voedingswaarde

Calorieën: 313kcal | koolhydraten: 17g | eiwit: 5g | vet: 27g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 78mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 11mg