- 40 gram boter
- 2 uien gesnipperd
- ½ knolselderij in blokjes
- 250 gram kastanje champignons in plakjes
- 200 ml kookroom
- 2 paddenstoelen bouillontabletten
- 3 takje tijm
- zout versgemalen zwarte peper
- 4 eetlepels dukkah
Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten. Voeg de knolselderij en de helft van de champignons toe en bak nog ca. 5 minuten, schep af en toe om.
Voeg de kookroom, 800 ml water, bouillontabletten en 2 takjes tijm toe en kook ca. 15 minuten zachtjes met de deksel op de pan.
Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de rest van de champignons in ca. 5 minuten bruin. Breng op smaak met zout en peper.
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met (zo nodig) zout en peper. Roer de gebakken champignons erdoor. Bestrooi met de blaadjes van 1 takje tijm. Strooi aan tafel de dukkah erover.
Calorieën: 313kcal | koolhydraten: 17g | eiwit: 5g | vet: 27g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 78mg | vezels: 3g | suiker: 6g | vitamine C: 11mg