Ga terug
+ servings
Spaghetti met garnalen-roomsaus van Tooske Ragas uit het ko
Spaghetti met garnalen-roomsaus
Uit de koker van tv-presentatrice Tooske Ragas komt dit overheerlijke recept van spaghetti met romige garnalensaus. Staat in 25 minuten op tafel!
Aantal 4 personen
Kook tijd 25 minuten
25 minuten

Ingrediënten
  

  • 450 g rauwe gepelde garnalen diepvries
  • 1 chilipeper vers of gedroogd
  • 2 tenen knoflook fijngeperst
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 citroen
  • 350 g spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 ml slag- of kookroom
  • 50 ml witte wijn
  • 1 kippenbouillontablet voor ½ liter
  • geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas voor erbij
  • blaadjes van 1 bosje basilicum en/of 1 handvol rucola voor erbij

Instructies
 

  • Laat de garnalen ontdooien. (gaat snel door de gesloten zak in een pan met lauw water onder te dompelen) Gebruik je een verse chilipeper, verwijder dan de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de schil van de citroen.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de chilipeper, knoflook en ui ca. 3 minuten. Bak de garnalen enkele min. mee. Giet de room en witte wijn erbij, verkruimel de bouillontablet boven de pan en roer de citroenrasp erdoor. Laat nog 5 min. sudderen.
  • Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet. Schep de spaghetti door de garnalen-roomsaus en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas, basilicum en/of rucola. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 714kcal | koolhydraten: 74g | eiwit: 39g | vet: 28g | verzadigd vet: 17g | cholesterol: 262mg | vezels: 4g | suiker: 7g | vitamine C: 33mg