‘Appeltje, eitje’ is het net uitgekomen kookboek van tv-ster Tooske Ragas. Ze wilde een kookboek maken met ‘altijd goed’-recepten. Speciaal bedoeld voor mensen met een drukke agenda. Nou, daar voldoet dit spaghetti-recept zeker aan. Het staat in 25 minuten op tafel! En lekker dat ie is…
In huize Ragas is het altijd druk met vier kinderen en twee drukbezette ouders. Om toch elke dag weer iets gezonds en lekkers op tafel te zetten verzamelde Tooske een indrukwekkende hoeveelheid recepten. Haar vriendinnen hielpen mee. En dit recept van Spaghetti met garnalen-roomsaus is afkomstig van haar vriendin Dominique.
Dominique: “Je hoeft voor kinderen niet altijd spaghetti bolognese te maken. Deze pasta zit al jaren in de familie en is al net zo lang bij groot en klein geliefd.”
Welke wijn bij spaghetti met garnalen-roomsaus?
Deze smaakt heerlijk romig en licht pikant. Je proeft op de achtergrond de citroen. Schenk er daarom een frisse witte wijn bij met een wat rond mondgevoel. Denk aan bijvoorbeeld een Verdejo uit Rueda, een Soave uit Veneto, een lichte Chardonnay (zonder houtlagering!) of een lichte Chenin Blanc uit Zuid-Afrika.
Wij dronken er een Grillo bij van het Siciliaanse wijndomein Planeta, afkomstig van Gall & Gall.
4 personen | 25 minuten |
Ingrediënten
- 400 g rauwe gepelde garnalen (diepvries)
- 1 chilipeper (vers of gedroogd)
- 2 tenen knoflook, fijngeperst
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 citroen
- 350 g spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 ml slag- of kookroom
- 50 ml witte wijn
- 1 kippenbouillontablet (voor ½ liter)
- geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas, voor erbij
- blaadjes van 1 bosje basilicum en/of 1 handvol rucola, voor erbij
Stap 1
Laat de garnalen ontdooien. (gaat snel door de gesloten zak in een pan met lauw water onder te dompelen) Gebruik je een verse chilipeper, verwijder dan de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de schil van de citroen.
Stap 2
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de chilipeper, knoflook en ui ca. 3 minuten. Bak de garnalen enkele min. mee. Giet de room en witte wijn erbij, verkruimel de bouillontablet boven de pan en roer de citroenrasp erdoor. Laat nog 5 min. sudderen.
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet. Schep de spaghetti door de garnalen-roomsaus en verdeel over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas, basilicum en/of rucola. Lekker met een groene salade.
Bestellen kun je hier:
Titel : Appeltje, eitje!
Auteur : Tooske Ragas
Uitgever : Uitgeverij Spectrum
ISBN : 978 90 00 36973 7
Prijs : € 20,99
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST
Geef een reactie