- 450 gram scharrelkipfilet in blokjes
- 1 triopak met 3 kleuren paprika in reepjes
- 1 bakje kleine champignons in vieren
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram spekreepjes
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 6 ringen ananas in stukjes
- 100 ml ananassap
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 ½ eetlepel bloem
- 100 ml slagroom
- verse tijm
Snijd de kip in blokjes, de paprika in reepjes en de champignons in vieren.
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes uit. Bak de kip even mee. Erdoorroeren: knoflook, paprikareepjes, champignons, ananasstukjes, ananassap enkerriepoeder. Laat ca. 10 min. stoven.
Roer intussen in een kopje de bloem met 4 eetlepels koud water tot een glad papje. Roer de slagroom en bloempapje door het kipmengsel, blijf roeren tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse tijm. Serveer met pandanrijst.
Calorieën: 649kcal | koolhydraten: 24g | eiwit: 23g | vet: 52g | verzadigd vet: 21g | cholesterol: 137mg | vezels: 3g | suiker: 19g | vitamine C: 127mg