Een simpel kipgerecht op deze Easy Tuesday. Met lekker veel paprika en champignons. De ananas geeft het gerecht een friszoet accent. In een mum van tijd op tafel en dan smullen maar…
Welke wijn bij Kip met paprika en ananas?
Drink er glas Chardonnay bij van Castillo de Molina uit Chili. Lees meer over deze wijn bij de Wijn van de Dag.
4 personen | 35 minuten |
Ingrediënten
- 1 triopak met 3 kleuren paprika, in reepjes
- 1 bakje kleine champignons
- 450 gram scharrelkipfilet
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram spekreepjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 6 ringen ananas, in stukjes
- 100 ml ananassap
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 ½ eetlepel bloem
- 100 ml slagroom
- verse tijm
Stap 1
Snijd de paprika’s in reepjes. Veeg de champignons schoon, en halveer de grote. Snijd de kip in stukjes snijden en bestrooi met zout.
Stap 2
Verhit de olie in een braadpan en bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes uit. Bak de kip even mee. Erdoor roeren: knoflook, paprikareepjes, champignons, ananasstukjes, ananassap en kerriepoeder. Laat ca. 10 min. stoven. Roer intussen in een kopje de bloem met 4 eetlepels koud water tot een glad papje. Roer de slagroom en bloempapje door het kipmengsel, blijf roeren tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse tijm. Serveer met pandanrijst.
Leuk gerecht zo klaar en heel de familie was enthousiast.