Easy Tuesday

Kip met paprika en ananas

Een simpel kipgerecht op deze Easy Tuesday. Met lekker veel paprika en champignons. De ananas geeft het gerecht een friszoet accent. In een mum van tijd op tafel en dan smullen maar…

Welke wijn bij Kip met paprika en ananas?

Smeuïge stoofschotel met kip. Paprika, champignons en ananas en een licht romige saus. Dat vraagt om een eenvoudig glas Chardonnay met niet te veel houtlagering..

Kip met ananas en paprika

Kip met paprika en ananas

Bereiding: 35 minuten
Totaal: 35 minuten
Simpel te maken kipgerecht met drie kleuren paprika, champignons en ananas. Een lekker snel klaar recept. Ook kinderen zijn hier dol op.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 450 gram scharrelkipfilet in blokjes
  • 1 triopak met 3 kleuren paprika in reepjes
  • 1 bakje kleine champignons in vieren
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 6 ringen ananas in stukjes
  • 100 ml ananassap
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 ½ eetlepel bloem
  • 100 ml slagroom
  • verse tijm

Bereiding
 

  • Snijd de kip in blokjes, de paprika in reepjes en de champignons in vieren.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de spekreepjes ca. 2 minuten zachtjes uit. Bak de kip even mee. Erdoorroeren: knoflook, paprikareepjes, champignons, ananasstukjes, ananassap enkerriepoeder. Laat ca. 10 min. stoven.
  • Roer intussen in een kopje de bloem met 4 eetlepels koud water tot een glad papje. Roer de slagroom en bloempapje door het kipmengsel, blijf roeren tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met verse tijm. Serveer met pandanrijst.

Eén reactie op “Kip met paprika en ananas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept