- 600 gram kleine nieuwe aardappelen*
- 100 gram vers gedopte erwten of diepvries-doperwten
- 1 kleine rode ui fijngesnipperd
- Milde kiemgroente
korianderpesto
- 40 gram koriander
- 3 eetlepels gezouten pinda’s
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel limoensap
- zout en peper
Schrob de aardappelen schoon en kook ze 10-12 minuten in licht gezouten water tot ze gaar, maar nog wel stevig zijn. Laat ze wat afkoelen. Halveer de aardappelen als ze aan de grote kant zijn. Kook intussen de doperwten in weinig water met zout in ca. 6 minuten gaar. Spoel af onder koud stromend water.
Doe intussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender en meng tot een gelijkmatige massa. Breng de pesto op smaak met limoensap, zout en peper.
Meng de lauwwarme aardappelen met de pesto. Snipper de rode ui en voeg met de doperwten toe aan de salade. Laat verder afkoelen. Garneer voor het serveren met milde kiemgroente.
Calorieën: 163kcal | koolhydraten: 33g | eiwit: 5g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.3g | vezels: 6g | suiker: 4g | vitamine C: 45mg