- 4 ongepaneerde kipschnitzels ca. 400 gram
- zeezout versgemalen peper
- 50 gram bloem
- 100 ml citroensap ca. 2 citroenen
- 75 ml witte wijn
- 1 volle eetlepel kappertjes uitgelekt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 theelepel Dyonmosterd
- 40 gram boter
- 1 courgette in dunne schijfjes
- ½ biologische citroen in zeer dunne schijfjes
- 3 eetlepels slagroom
- paar takjes platte peterselie, of basilicum
Zet alle ingrediënten klaar. Bestrooi de kipschnitzels met zout en peper. Schep de bloem in een ondiep schaaltje. Haal elk stuk kip door de bloem, druk goed aan en leg apart. Roer het citroensap, de wijn, kappertjes, knoflook en mosterd in een kommetje door elkaar.
Verhit de boter in een grote koekenpan tot hij goudbruin is. Bak de kip in ca. 2 minuten aan elke kant tot hij rondom een goudkleurig korstje hebben. Schep de kip uit de pan op een bord. Doe de courgette- en citroenschijfjes en het citroen-kappertjesmengsel erbij en laat 1 minuut koken.
Leg de kip terug in de pan en roer de slagroom erdoor. Zet het vuur laag. Leg het deksel op de pan en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. De saus is dan wat gebonden en de kip heeft de heerlijke smaak van de saus opgenomen. Bestrooi met peterselie of basilicum.
Lekker met pasta of rijst en salade, zoals de panzanella met bramen. Tip! Voeg de ingrediënten eenvoudig toe aan je AH-winkelmand door op het AH-icoontje te klikken.
Calorieën: 484kcal | koolhydraten: 19g | eiwit: 46g | vet: 23g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 173mg | vezels: 2g | suiker: 5g | vitamine C: 55mg