- 100 gram roomboter
- 2 eieren
- 95 fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 80 gram amandelmeel Marokkaanse winkel
- 20 gram bloem gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder gezeefd
- zeer fijn geraspte schil van ¼ sinaasappel
Smelt de boter zachtjes tot het vloeibaar is. Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en snufje zout in ca. 5 minuten dik en romig. Klop de amandelmeel er door. Ca. 1 minuut meekloppen. Schep de bloem, bakpoeder, sinaasappelschil erdoor en vervolgens de gesmolten boter. Laat het beslag ca. 1 uur op het aanrecht rusten. (Dit is essentieel voor een mooie structuur.)
Verwarm oven voor op 180 °C. Intussen de madeleinevorm invetten met boter en bebloemen. Schep het beslag in de holtes van de vorm met behulp van een lepel. Bak de madeleines in ca. 10 tot 12 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en bestrooi evt. met poedersuiker.
Calorieën: 118kcal | koolhydraten: 9g | eiwit: 2g | vet: 9g | verzadigd vet: 4g | cholesterol: 36mg | vezels: 1g | suiker: 7g