- 600 g oesterzwammen in reepjes gescheurd
- 1 el neutrale olie
- 4 flatbreads AH
Voor de shoarmakruidenmix
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepel komijn
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel uipoeder
- ¼ theelepel cayennepoeder
- ½ theelepel tl gemalen kaneel
Meng alle specerijen voor de kruidenmix. Hussel de reepjes oesterzwam met de zonnebloemolie in een grote kom door elkaar en bestrooi daarna met de kruidenmix. Meng goed zodat alles er lekker onder zit.
Verhit op de BBQ met direct vuur een barbecuebestendige pan en doe daar een scheutje neutrale olie in. Bak de paddenstoelen nu in ongeveer 5 minuten gaar. Met regelmaat even goed doorscheppen.
Vul het flatbread met de vegan shoarma en serveer met tzatziki. Lekker met een extra groene salade met kerstomaat en avocado (anders is het geheel iets te weinig als hoofdgerecht).
Calorieën: 158kcal | koolhydraten: 32g | eiwit: 9g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 6g | suiker: 3g | vitamine C: 0.01mg