Ga terug
+ servings
Broodje Vega Shoarma uit het kookboek BBQ Tijd van Susan Aretz
Broodje vega shoarma van de BBQ
Snel te maken vegan broodje shoarma. Gemaakt van oesterzwammen in plaats van vlees. Een prijswinnend recept van Susan Aretz.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 5 minuten
Kook tijd 10 minuten
15 minuten

Equipment

  • barbecue voor directe warmte 200 °C , wok of barbecuebestendige pan

Ingrediënten
  

  • 600 g oesterzwammen in reepjes gescheurd
  • 1 el neutrale olie
  • 4 flatbreads AH

Voor de shoarmakruidenmix

  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 theelepel komijn
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uipoeder
  • ¼ theelepel cayennepoeder
  • ½ theelepel tl gemalen kaneel

Voor erbij

Instructies
 

  • Meng alle specerijen voor de kruidenmix. Hussel de reepjes oesterzwam met de zonnebloemolie in een grote kom door elkaar en bestrooi daarna met de kruidenmix. Meng goed zodat alles er lekker onder zit.
  • Verhit op de BBQ met direct vuur een barbecuebestendige pan en doe daar een scheutje neutrale olie in. Bak de paddenstoelen nu in ongeveer 5 minuten gaar. Met regelmaat even goed doorscheppen.
  • Vul het flatbread met de vegan shoarma en serveer met tzatziki. Lekker met een extra groene salade met kerstomaat en avocado (anders is het geheel iets te weinig als hoofdgerecht).

Voedingswaarde

Calorieën: 158kcal | koolhydraten: 32g | eiwit: 9g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.2g | vezels: 6g | suiker: 3g | vitamine C: 0.01mg