Ga terug
+ servings
Rillettes van makreel
Rillettes van makreel
Rillettes van gerookte makreel: smeuïg met een zachte rooksmaak. Heerlijk op een toastje bij een glas bubbels.
Aantal 8 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 150 gram gerookte makreelfilet
  • ¼ rode ui fijngesnipperd
  • 100 gram gezouten boter
  • 100 ml Noilly Prat
  • 50 ml ciderazijn
  • 100 ml slagroom
  • ½ theelepel mosterd
  • versgemalen peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bieslook fijngehakt
  • fijn zeezout

Instructies
 

  • Snijd de makreelfilet in grove stukken. Verhit in een kleine koekenpan 1 eetlepel boter en fruit de ui in ca. 2 minuten glazig. Voeg Noilly Prat en azijn toe en laat volledig inkoken.
  • Roer de vis erdoor. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Breek intussen, al roerende met een spatel, de vis in stukjes. Neem de pan van het vuur en roer de mosterd en rest van de boter erdoor. Roer er vervolgens de citroensap door. Laat afkoelen.
  • Meng op het laatst de bieslook erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Notities

Serveer met grof brood of ciabatta. Of op een toasje bij de borrel. Garneer dan met blaadje munt of gesneden bieslook.

Voedingswaarde

Calorieën: 175kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 4g | vet: 16g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 50mg | vezels: 0.1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg