- ½ witte ui
- 2 lente-uitjes
- 5 takjes bladpeterselie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- ½ eetlepel pul biber
- 350 gram witvis naar keuze bijvoorbeeld Tilapia
- 5 eetlepels bloem
- 50 ml archide olie
- 4 Turkse broodjes
- 1 kropje little gem
- 8 plakjes tomaat
Sausje
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- ½ theelepel sumak
- ½ theelepel gedroogde munt
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
Doe de witte ui, lente-uitjes en peterselie in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan het zout, de peper, de pul biber en de witvis toe en maal tot een samenhangend geheel. Schep het
vismengsel uit de keukenmachine en doe het in een kom. Maak je handen vochtig, zodat het vismengsel niet blijft plakken. Vorm er ca. 20 balletjes van en druk die met je handpalm plat.
Leg de köfte op een bord en strooi in een ander diep bord de bloem. Haal de köfte door de bloem en leg ze terug op het bord.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de köfte in ca. 6 minuten goudbruin aan beide kanten.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Roer goed en voeg zo nodig kleine beetjes water toe om te verdunnen.
Serveer de köfte op een Turks broodje met wat little gem-blaadjes, plakjes tomaat en saus. Lekker met een extra groene salade met tomaat en feta.
Calorieën: 361kcal | koolhydraten: 34g | eiwit: 23g | vet: 15g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 44mg | vezels: 2g | suiker: 1g | vitamine C: 3mg