Ga terug
+ servings
Gemarineerde biefstuk met labneh uit Simply van Sabrina Ghayour
Gemarineerde biefstuk met labneh
Je laat de biefstuk 10 minuten marineren in een kruidenolie. De labneh (zoute hangop) werkt als een soort saus, samen met de pul biber-boter. Snel klaar recept, mits je de labneh al eerder hebt gemaakt.
Aantal 4 personen
Kook tijd 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 gram lendebiefstuk van 2 cm dik
  • ½ eetlepel gedroogde munt
  • ½ teentje knoflook uit de knijper
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel selderijzout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram boter
  • 2 volle theelepels pul biber Turkse chilivlokken
  • 400 gram labneh zie hierboven
  • kant-en-klare gebakken uitjes
  • 3 takjes dille heel fijngehakt
  • zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2,5 cm.
  • Doe de blokjes in een mengkom. Voeg toe: munt, knoflook, komijn, selderijzout en een flinke hoeveelheid peper. Schep goed om. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en schep erdoor. Laat de biefstuk ca. 10 minuten marineren.
  • Verhit een grote (droge) koekenpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes biefstuk ca. 1 minuut aan elke kant, schep op een klein bord en bestrooi met zeezoutvlokken. Zet het vuur uit, veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Zet de pan opnieuw op het vuur en smelt de boter. Strooi de pul biber in de pan, roer tot de boter rood kleurt en neem de pan van het vuur.
  • Verdeel de labneh over vier borden, ca. 2 eetlepels per persoon. Schep de biefstuk met een schuimspaan van het bord, laat het vocht eruit lopen, en schik de biefstukblokjes op de labneh. Schenk de pul biber-boter over het vlees. Bestrooi met de gebakken uitjes en dille. Serveer direct.
  • Lekker met zoete aardappelfriet of couscous en een frisse salade.

Voedingswaarde

Calorieën: 376kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 38g | vet: 22g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 123mg | vezels: 0.03g | suiker: 3g | vitamine C: 0.1mg