- 500 gram ongekookte bietjes geschild, in vieren
- 1 grote rode ui gepeld, in achten
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram gedroogde belugalinzen, of kies 200 gram linzen uit blik
- 2 handen veldsla of spinazie
- 150 gram geitenkaas vegan of gewoon
- 20 gram gepelde pistachenoten grof gehakt
- 50 gram granaatappelpitjes
- zeezout
Voor de kruidendressing
- 4 ringetjes ingelegde jalapeño fijngesneden
- 1 handje peterselie fijngesneden
- 1 handje dille fijngesneden
- sap van 1 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel ahornsiroop
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch. Leg de bietjes op een bakplaat en besprenkel met de olie. Bestrooi met zout en bak 20 minuten in de oven. Leg de uipartjes erbij en bak nog 25 minuten.
Kook de linzen 15 minuten in een pannetje kokend, gezouten water op matig vuur. Maak intussen de kruidendressing door alle ingrediënten in een kommetje door elkaar te roeren. Breng op smaak met zout en zet apart.
Giet de linzen als ze gaar zijn af, laat goed uitlekken en schep ze op een platte schaal. Schep de helft van de kruidendressing erdoor. Leg de gebakken ui en bietjes erop en voeg de veldsla of spinazie toe. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met de rest van de dressing. Garneer met de pistachenoten en granaatappelpitjes en dien op.
Calorieën: 257kcal | koolhydraten: 22g | eiwit: 16g | vet: 12g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 17mg | vezels: 10g | suiker: 4g | vitamine C: 12mg