- 1 kg witte asperges
- 1 kg krieltjes in de schil grote halveren
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- 4 eieren
- 125 gram ongezouten roomboter
- 10 gram platte peterselie fijngehakt
- 200 gram gekookte ham flinterdun gesneden AH
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Schil de asperges en snijd het houtachtige uiteinde weg; bij verse asperges hoeft er nauwelijks iets af. Halveer dikke asperges in de lengte. Boen de krieltjes schoon en halveer grote exemplaren.
Verdeel de asperges en de krieltjes over de bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Even door elkaar husselen zodat de olie zich goed verdeelt.
Rooster de asperges en de krieltjes in de oven in ca. 30 minuten gaar. De exacte oventijd is afhankelijk van de dikte van de asperges en de gewenste gaarheid.
Kook intussen de eieren in ca. 7 minuten hard. Laat ze schrikken , pel en halveer de eieren.
Smelt in een steelpan de boter. Hak de peterselie fijn. Roer de peterselie door de beter. Voet zout naar smaak toe.
Neem de asperges met de krieltjes uit de oven. Leg de ham en de eieren losjes tussen de asperges. Serveer met de peterselieboter.
Calorieën: 609kcal | koolhydraten: 54g | eiwit: 26g | vet: 34g | verzadigd vet: 18g | cholesterol: 267mg | vezels: 11g | suiker: 7g | vitamine C: 78mg