Ga terug
+ servings
Kikkererwtencurry met zoete aardappel Spicy Channa Masala with chickpeas. Snel-klaar recept
Indiase kikkererwtencurry met zoete aardappel
Snel te maken kikkererwtencurry met stukjes zoete aardappel. Lekker met rijst en mangochutney.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten
35 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 1 rode peper fijngesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook uit de knoflookpers
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 zakje zoete aardappelblokjes 400 gram
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 ml groentebouillon
  • 1 blik gepelde tomaten uitgelekt
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 blik kikkererwten uitlekgewicht 265 gram
  • 5 gram verse munt
  • 5 gram verse koriander

Erbij:

  • rijst Griekse yoghurt en mangochutney

Instructies
 

  • Snipper de ui, rasp de gember en snijd de rode peper in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en gember ca. 3 minuten. Roer de kurkuma, rode peper en zoete aardappelblokjes erdoor en bak even mee.
  • Blus af met witte wijnazijn. Voeg toe: uitgelekte gepelde tomaten, bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en prak de tomaten in stukjes. Laat de curry ca. 15 minuten afgedekt zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
  • Snijd intussen de muntblaadjes en koriander fijn.
  • Voeg de kikkererwten toe aan de zoete aardappelen en laat ca. 3 minuten zachtjes meekoken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de groene kruiden.
  • Lekker met rijst, wat yoghurt en mangochutney.

Notities

TIP: het is ook lekker om nog een zakje babyspinazie (100 gram) op het laatst door de curry te roeren en in ca. 2 minuten te laten slinken.

Voedingswaarde

Calorieën: 327kcal | koolhydraten: 48g | eiwit: 10g | vet: 13g | verzadigd vet: 9g | vezels: 11g | suiker: 11g | vitamine C: 53mg