Snipper de ui, rasp de gember en snijd de rode peper in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en gember ca. 3 minuten. Roer de kurkuma, rode peper en zoete aardappelblokjes erdoor en bak even mee.
Blus af met witte wijnazijn. Voeg toe: uitgelekte gepelde tomaten, bouillon en kokosmelk. Breng aan de kook en prak de tomaten in stukjes. Laat de curry ca. 15 minuten afgedekt zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
Snijd intussen de muntblaadjes en koriander fijn.
Voeg de kikkererwten toe aan de zoete aardappelen en laat ca. 3 minuten zachtjes meekoken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de groene kruiden.
Lekker met rijst, wat yoghurt en mangochutney.
Notities
TIP: het is ook lekker om nog een zakje babyspinazie (100 gram) op het laatst door de curry te roeren en in ca. 2 minuten te laten slinken.