Ga terug
+ servings
Zuurkool stamppot uit kookboek Chinese - ish,
Zuurkoolstamppot met Chinese twist
Snelle stamppot met geroerbakte zuurkool en knoflook. Lekker pittig door een garnering van knapperige chili-olie. In 15 minuten klaar!
Aantal 2 personen
Kook tijd 15 minuten
15 minuten

Equipment

  • wok

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappels geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels rijst olie
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente-uitjes groene en witte deel apart in ringetjes
  • 1 zakje gekookte wijnzuurkool à 250 gram uitgelekt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel chili-olie Lao Gan Ma, toko

Instructies
 

  • Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in ca. 10 minuten bijna gaar. Doe een paar eetlepels kookvocht in een kommetje, en giet de aardappelblokjes af en laat goed uitlekken.
  • Verhit ca. 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan met anti-aanbaklaag. Roerbak de knoflook een paar seconden en voeg dan de witte lente-ui toe en bak even mee. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en bak kort. Roer de chilivlokken erdoor.
  • Zet het vuur lager, voeg de aardappelblokjes toe. (En als het te droog is eventueel ook 2 eetlepels van het achtergehouden kookvocht). Plet de aardappelblokjes al bakkend met een spatel. Maak ze niet te fijn, zo houd je wat structuur. Zet het vuur langzaam weer hoger.
  • Voeg nog 1 eetlepel olie toe en bak de grove aardappel-zuurkoolstamppot nog ca. 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout en paper. Roer de groene lente-uitjes erdoor. Verdeel de stamppot over twee borden. Sprenkel de chili-olie erover.

Notities

Lekker met gebakken repen oesterzwammen (150 gram). Breng die op smaak met 1 eetlepel Japanse sojasaus en enkele druppels limoensap.

Voedingswaarde

Calorieën: 241kcal | koolhydraten: 52g | eiwit: 7g | vet: 2g | verzadigd vet: 0.4g | vezels: 10g | suiker: 5g | vitamine C: 71mg