2lente-uitjesgroene en witte deel apart in ringetjes
1zakje gekookte wijnzuurkool à 250 gramuitgelekt
1theelepelchilivlokken
½theelepelzout
1eetlepelchili-olieLao Gan Ma, toko
Instructies
Kook de aardappelblokjes in ruim water met zout in ca. 10 minuten bijna gaar. Doe een paar eetlepels kookvocht in een kommetje, en giet de aardappelblokjes af en laat goed uitlekken.
Verhit ca. 1 eetlepel olie in een wok of hapjespan met anti-aanbaklaag. Roerbak de knoflook een paar seconden en voeg dan de witte lente-ui toe en bak even mee. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en bak kort. Roer de chilivlokken erdoor.
Zet het vuur lager, voeg de aardappelblokjes toe. (En als het te droog is eventueel ook 2 eetlepels van het achtergehouden kookvocht). Plet de aardappelblokjes al bakkend met een spatel. Maak ze niet te fijn, zo houd je wat structuur. Zet het vuur langzaam weer hoger.
Voeg nog 1 eetlepel olie toe en bak de grove aardappel-zuurkoolstamppot nog ca. 2 tot 3 minuten. Breng op smaak met zout en paper. Roer de groene lente-uitjes erdoor. Verdeel de stamppot over twee borden. Sprenkel de chili-olie erover.
Notities
Lekker met gebakken repen oesterzwammen (150 gram). Breng die op smaak met 1 eetlepel Japanse sojasaus en enkele druppels limoensap.