In Thailand koop je verse curry-pasta op de markt. Maar ook de curry-soorten (geel, groen of rood) uit de supermarkt zijn echt lekker. Groene curry is milder van smaak dan de rode. Dit is een heerlijke groene curry die je doet verlangen naar zonnige oorden.
Doe de kokosmelk in een steelpan en in ca. 5 minuten inkoken tot 2/3 deel.
Rooster intussen de komijn- en korianderzaadjes in een droge koekenpan. Wrijf ze fijn in een vijzel. Snijd de aubergine in blokjes en de kip in stukjes.
Voeg aan de ingekookte kokosmelk de currypasta en de specerijen toe. Bak al roerende ca. 3 minuten. Voeg daarna de aubergine, kip en haricots verts toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de curry in ca. 7 tot 8 minuten zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
Breng de curry op smaak met vissaus en limoensap. Haal van het vuur. Garneer met verse koriander. Lekker met witte basmatirijst.
Notities
Voeg eventueel op het laatst nog 2 trostomaten in partjes toe.