Voor het weekend

Thaise groene curry met kip en aubergine

Hou jij van aubergines? Ik wel! Ze worden veel gebruikt in de mediterrane keuken. Maar ook in Aziatische keuken is dit een populaire groente. Het zorgt voor een aardse zoetige smaak. Ook in deze Thaise curry spelen ze een belangrijke rol. Dit is een verrukkelijk snel klaar gerecht, want de groene curry koop je gewoon kant-en-klaar.

Thaise groene curry is een bekend gerecht. Zelf bij AH kun je een kant-en-klaar verspakket kopen met diverse groenten zoals wortel, paprika en komkommer. Dat is natuulijk heel makkelijk. Maar zelf maken is toch leuker. Kook je regelmatig Aziatisch (zoals ik) dan heb je komijnzaad, korianderzaad en vissaus in je voorraadkast staan. Dus eigenlijk heb je dan nog maar 6 ingrediënten nodig om deze groene curry met aubergine helemaal zelf te maken.

Welke wijn bij Thaise curry met kip en aubergine?

Bij licht pittige curry drink je een verfrissende witte of en rosé wijn. Ik koos hier voor een rosé uit de provence en combineerde superfijn. Maar bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Torrontès is ook een goed idee.

Thaise groene curry met aubergine

Thaise groene curry met aubergine

Bereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
In Thailand koop je verse curry-pasta op de markt. Maar ook de curry-soorten (geel, groen of rood) uit de supermarkt zijn echt lekker. Groene curry is milder van smaak dan de rode. Dit is een heerlijke groene curry die je doet verlangen naar zonnige oorden.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • ½ theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels groene curry pasta
  • 250 gram kipfilet-haasjes
  • 150 gram haricots verts
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 15 gram verse koriander fijngehakt

Bereiding
 

  • Doe de kokosmelk in een steelpan en in ca. 5 minuten inkoken tot 2/3 deel.
  • Rooster intussen de komijn- en korianderzaadjes in een droge koekenpan. Wrijf ze fijn in een vijzel. Snijd de aubergine in blokjes en de kip in stukjes.
  • Voeg aan de ingekookte kokosmelk de currypasta en de specerijen toe. Bak al roerende ca. 3 minuten. Voeg daarna de aubergine, kip en haricots verts toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de curry in ca. 7 tot 8 minuten zachtjes pruttelen tot de groente gaar is.
  • Breng de curry op smaak met vissaus en limoensap. Haal van het vuur. Garneer met verse koriander. Lekker met witte basmatirijst.

Notities

Voeg eventueel op het laatst nog 2 trostomaten in partjes toe.

Ook lekker uit de Thaise keuken

Laat je ook verrassen door deze heerlijke Thaise gerechten. Of maak er een lekker Thais buffet van. Klik op de linkjes voor het bijbehorende recept.

Thaise noedelsalade met garnalen

Thaise gele curry met kip

Thaise gehaktballetjes

Tom Kha Kai

Kipsalade met kokos

Massaman curry

Thaise groene curry met garnalen

Thaise groene curry met garnalen
Thaise groene curry met garnalen

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

2 reacties op “Thaise groene curry met kip en aubergine”

  1. Hoi Jolande,
    Een heerlijk gerecht.
    Hoeveel aubergines zijn nodig?
    Ik zie ze niet bij de ingrediënten staan.
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
    Groetjes,
    Manolito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept