Ga terug
+ servings
Eenvoudige rendang van oma Ellen uit het kookboek Oma's stamp-&stoofpotjes
Eenvoudige rendang maken
Deze makkelijk te maken Indonesische rendang is vrij mild van smaak. Door urenlang pruttelen is het rundvlees heerlijk mals.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 3 uur
3 uur 10 minuten

Equipment

  • vijzel of hakmolen van de staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 kg runderlappen in blokjes
  • 4 eetlepels rijstolie
  • 4 sjalotjes 125 gram
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 rode pepers grof gehakt mét zaadjes
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 stengel citroengras gehalveerd en gekneusd

Garnering

  • Bladpeterselie grof gehakt

Instructies
 

  • Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in gedeelten in ca. 4 minuten rondom goudbruin.
  • Meng intussen in een kom: sjalotjes, knoflook ,rode peper, laos, kardemom, gemberpoeder en 2 eetlepels olie. Stamp met een vijzel tot een gladde pasta. Of gebruik de hakmolen van de staafmixer.
  • Voeg de pasta toe aan het vlees in de pan en roer goed door. Bak ca. 2 minuten mee. Voeg vervolgens toe: tamarindepasta, kokosmelk, laurierblaadjes, kruidnagels en het citroengras. Zet het vuur laag en laat ca. 2 uur met de deksel op de pan sudderen. Schep af en toe om.
  • Haal de deksel van de pan en laat nog 1 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar valt.
  • Haal het citroengras en de laurierblaadjes uit de pan en verdeel de rendang over 4 borden. Lekker met witte rijst of frietjes. Garneer met peterselie. Lekker met atjar van rode kool of geroerbakte groentemix.

Voedingswaarde

Calorieën: 579kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 59g | vet: 34g | verzadigd vet: 23g | cholesterol: 155mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 36mg