- 1 kg runderlappen in blokjes
- 4 eetlepels rijstolie
- 4 sjalotjes 125 gram
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 rode pepers grof gehakt mét zaadjes
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel kardemom
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel tamarindepasta
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 3 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 1 stengel citroengras gehalveerd en gekneusd
Garnering
- Bladpeterselie grof gehakt
Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak het vlees in gedeelten in ca. 4 minuten rondom goudbruin.
Meng intussen in een kom: sjalotjes, knoflook ,rode peper, laos, kardemom, gemberpoeder en 2 eetlepels olie. Stamp met een vijzel tot een gladde pasta. Of gebruik de hakmolen van de staafmixer.
Voeg de pasta toe aan het vlees in de pan en roer goed door. Bak ca. 2 minuten mee. Voeg vervolgens toe: tamarindepasta, kokosmelk, laurierblaadjes, kruidnagels en het citroengras. Zet het vuur laag en laat ca. 2 uur met de deksel op de pan sudderen. Schep af en toe om.
Haal de deksel van de pan en laat nog 1 uur sudderen totdat het vlees uit elkaar valt.
Haal het citroengras en de laurierblaadjes uit de pan en verdeel de rendang over 4 borden. Lekker met witte rijst of frietjes. Garneer met peterselie. Lekker met atjar van rode kool of geroerbakte groentemix.
Calorieën: 579kcal | koolhydraten: 10g | eiwit: 59g | vet: 34g | verzadigd vet: 23g | cholesterol: 155mg | vezels: 1g | suiker: 3g | vitamine C: 36mg