Topping
- 4 eetlepels geraspte kokos
- 1 verse rode peper zonder zaadjes
- handvol muntblaadjes ca. 4 gram
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 theelepel zeezout
Vis
- 1 kleine rode ui in dunne partjes
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 eetlepel milde olijfolie
- zout versgemalen peper
- 2 zalmfilets op de huid 350 gram
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Doe de ingrediënten voor de topping in het bakje van de hakmolen van de staafmixer. Pureer tot de kokos goed is opgenomen en het een dikke smurrie is geworden. (Je moet wel de smurrie steeds naar beneden schrapen om het geheel goed fijngehakt te krijgen.)
Schep in een braadslede of ovenschaal de ui en kerstomaten door 1 eetlepel olie. Bestrooi met zout en peper. Bestrooi ook de zalmfilets met zout en peper. Leg de zalmfilets op de huid op het tomatenmengsel in de braadslede. Druk ca. 1 eetlepel van de kokostopping op elke filet.
Bak alles ca. 20 minuten in de oven tot de zalm gaar is. Bestrooi met muntblaadjes en dien heet op. Lekker met witte rijst, of gebakken aardappelen.
Calorieën: 324kcal | koolhydraten: 12g | eiwit: 37g | vet: 14g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 96mg | vezels: 2g | suiker: 6g | vitamine C: 34mg