- 200 ml kokosmelk
- 100 gram volkoren rijstmeel merk Smaakt of Joannusmolen
- ½ theelepel zout
- 2 theelepel kurkuma
- 300 gram oesterzwammen
- 3 eetlepels milde olijfolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels limoensap
- 125 gram taugé
Topping
- 2 lente-uien in ringetjes
- verse koriander
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 4 eetlepels gebakken uitjes kant-en-klaar
Mix kokosmelk, 40 ml water, meel, zout en kurkuma tot een beslag. Dit gaat het handigst met de staafmixer.
Scheur de zwammen in repen. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de oesterzwammen ca. 2 minuten. Blus af met sojasaus en limoensap. Schep uit de pan en zet apart. Maak de koekenpan schoon.
Verhit opnieuw ca ½ eetlepel olie in de koekenpan. Giet ongeveer een halve soeplepel beslag in de olie en houd de pan een beetje schuin zodat het beslag kan uitlopen. Verdeel een kwart van de oesterzwammen en taugé erover. Doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 5 minuten garen. Als de randen lichtbruin kleuren, is het pannenkoekje gaar (je hoeft het niet om te draaien).
Schep het pannenkoekje voorzichtig op een (warme) schaal, dek af met aluminiumfolie en houd even warm. Herhaal dit voor de andere pannenkoekjes. Verdeel aan tafel de lente-ui, koriander, chilisaus en gebakken uitjes over de vier pannenkoekjes. Eet smakelijk!
Serveer met (zwarte) rijst voor een meer vullende maaltijd.
Calorieën: 478kcal | koolhydraten: 59g | eiwit: 12g | vet: 24g | verzadigd vet: 19g | vezels: 6g | suiker: 6g | vitamine C: 12mg