- 70 gram pandan- of zilvervliesrijst
- 2 theelepels rijstazijn
- 200 gram tonijn sashimi-kwaliteit
- ½ mango in blokjes van 1 cm
- 100 gram verse edamame-bonen of uit de diepvries en ontdooid
- ½ avocado in dunne plakken
- 4 radijsjes in dunne plakjes
- zwarte en wit sesamzaad als garnering
Voor de pickles:
- 50 ml rijstazijn
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel basterdsuiker
- versgemalen zwarte peper
- ½ komkommer in linten
- 1 kleine winterwortel in luciferreepjes
Voor de misodressing:
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel witte miso
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel sojasaus
- 1 theelepel vloeibare honing
Begin met het koken van de rijst. Kook gaar volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen.
Maak eerst de gepickelde (oftewel gemarineerde) groenten: meng de rijstazijn, het zout, de suiker en een flinke draai versgemalen zwarte peper in een kom. Roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Voeg de komkommer en wortel toe en schep om tot de groenten goed bedekt zijn. Zet 20-30 minuten apart.
Doe de gekookte rijst in een kom en meng de rijstazijn erdoor. Zet apart.
Roer in een kommetje alle ingrediënten voor de misodressing door elkaar en zet apart.
Snijd de tonijn voorzichtig in blokjes van 1 centimeter. Doe ze in een kom en meng ze met 1 theelepel misodressing.
Stel je pokébowls samen: verdeel de rijst over twee diepe ronde kommen. Deel de bovenkant vervolgens op in vakken met de verschillende toppings: de tonijn, mango, edamame, avocado, radijs en gepickelde groenten. Sprenkel de rest van de misodressing erover, bestrooi met de sesamzaadjes en dien op.
Calorieën: 495kcal | koolhydraten: 54g | eiwit: 34g | vet: 16g | verzadigd vet: 3g | cholesterol: 38mg | vezels: 10g | suiker: 14g | vitamine C: 34mg