- 3 sjalotjes fijngesnipperd
- 2 stengels citroengras gekneusd en fijngesneden
- 6 limoenblaadjes in reepjes
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels vissaus
- 1 ei
- 3 eetlepels Thaise basilicum
- 500 gram half-om-half gehakt
- 50 gram boter
Vijzel of maal sjalot, citroengras, limoenblaadjes en knoflook tot een kruidenpasta (gebruik de kleine hakmolen van een staafmixer of keukenmachine). Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de kruidenpasta op matig vuur in ca. 5 minuten al roerende lichtbruin. Haal van het vuur. Meng de kruidenpasta samen met de vissaus, het ei en de basilicum door het gehakt. Meng tot een smeuïge massa. Draai 20 ronde balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Verhit de boter in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes op matig vuur in ongeveer 10 minuten rondom gaar. Serveer met de kokos-kurkumarijst (zie hieronder) of gewone basmatirijst en Thaise wokgroente.
Calorieën: 443kcal | koolhydraten: 4g | eiwit: 24g | vet: 37g | verzadigd vet: 16g | cholesterol: 157mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 2mg