- 100 gram rode linzen
- 2 eetlepels rijstolie
- 500 gram zoete aardappelen geschild
- 3 stengels bleekselderij in stukjes
- 150 gram wortel in stukjes
- 2 teentjes knoflook geplet
- 30 gram verse gember geraspt
- 1 eetlepel rode currypasta potje
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- ½ theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel garam masala
- 1 blik kokosmelk 400 ml
- 100 gram cashewnoten ongebrand
- 200 gram spinazie
- 200 gram halloumi
- ½ citroen
- 15 gram verse koriander grof gehakt
Laat de linzen even weken in wat water.
Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selderij en wortelen. Verhit een scheut olie in een grote braadpan. Laat alle groenten stoven in de olie.
Doe er de geplette knoflook, geraspte gember en currypasta bij en laat ca. 1 minuut meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom en garam masala.
Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Rooster intussen in een droge koekenpan de cashewnoten lichtbruin. Haal uit pan en hak de cashewnoten grof.
Dep de halloumi zonodig goed droog. Snijd de halloumi in blokjes.
Laat wat olie heet worden in koekenpan en bak de blokjes halloumi op hoog vuur goudbruin.
Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij; zodra die erdoor geroerd is, zal hij garen.
Breng de dahl op smaak met wat citroensap. Serveer met de cashewnoten, de koriander en de gebakken halloumi. Serveer met wat naan-brood en witte rijst.
Calorieën: 738kcal | koolhydraten: 59g | eiwit: 28g | vet: 47g | verzadigd vet: 29g | vezels: 17g | suiker: 9g | vitamine C: 31mg