Ga terug
+ servings
Dahl met zoete aardappel en halloumi uit het kookboek Groentekost van Jeroen Meus
Dahl met zoete aardappel en halloumi
Linzen-stoofschotel met veel groente en zoete aardappel. Krokant gebakken halloumi zorgt voor bite.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 30 minuten
Kook tijd 45 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 100 gram rode linzen
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 500 gram zoete aardappelen geschild
  • 3 stengels bleekselderij in stukjes
  • 150 gram wortel in stukjes
  • 2 teentjes knoflook geplet
  • 30 gram verse gember geraspt
  • 1 eetlepel rode currypasta potje
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 100 gram cashewnoten ongebrand
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram halloumi
  • ½ citroen
  • 15 gram verse koriander grof gehakt

Instructies
 

  • Laat de linzen even weken in wat water.
  • Snijd de groenten vrij grof: ui, zoete aardappelen, selderij en wortelen. Verhit een scheut olie in een grote braadpan. Laat alle groenten stoven in de olie.
  • Doe er de geplette knoflook, geraspte gember en currypasta bij en laat ca. 1 minuut meebakken. Kruid de curry tot slot met komijn, kardemom en garam masala.
  • Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe. Voeg er vervolgens 2 dl water, tomatenblokjes en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat de dahl 45 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  • Rooster intussen in een droge koekenpan de cashewnoten lichtbruin. Haal uit pan en hak de cashewnoten grof.
  • Dep de halloumi zonodig goed droog. Snijd de halloumi in blokjes.
  • Laat wat olie heet worden in koekenpan en bak de blokjes halloumi op hoog vuur goudbruin.
  • Voeg de spinazie toe aan de dahl. Die mag er rauw bij; zodra die erdoor geroerd is, zal hij garen.
  • Breng de dahl op smaak met wat citroensap. Serveer met de cashewnoten, de koriander en de gebakken halloumi. Serveer met wat naan-brood en witte rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 738kcal | koolhydraten: 59g | eiwit: 28g | vet: 47g | verzadigd vet: 29g | vezels: 17g | suiker: 9g | vitamine C: 31mg