- 500 gram sucadelappen in grove stukken
- zout versgemalen peper
- 50 gram boter
- 500 ml runderbouillon
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 2 laurierblaadjes
- 1 takje tijm
- 500 gram vastkokende aardappelen in stukken
- 2 rode uien in ringen (=175 gram)
- 2 stengels bleekselderij in schijfjes
- 2 winterwortels in grove stukken (450 gram)
- 150 gram chorizoworst in stukjes
- ¼ groene savooiekool in grove repen
Bestrooi de blokjes rundvlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Roer de knoflook erdoor en bak kort mee. Voeg bouillon, laurierblaadjes en tijm toe. Sudder het vlees in ca. 2 uur zachtjes gaar.
Schep met schuimspaan het vlees uit de pan. Verwijder tijm en laurierblad. Leg dan achtereenvolgens in achtergebleven kookvocht in laagjes in de pan: aardappelen, rode uiringen, bleekselderij en wortel. Bestrooi elke groentenlaag met zout en peper. Leg daarop de stukjes rundvlees en chorizoworst. Verdeel daarover de groene kool. Breng aan de kook. Stoof in afgesloten pan in ca. 45 minuten zachtjes gaar.
Calorieën: 563kcal | koolhydraten: 42g | eiwit: 41g | vet: 26g | verzadigd vet: 12g | cholesterol: 128mg | vezels: 9g | suiker: 10g | vitamine C: 53mg