Ga terug
+ servings
Wortelsoep met kokosmelk
Romig, smaakvol en eenvoudig. Dat is deze spannende wortelsoep met kokosmelk en gember. Staat in 30 minuten op tafel.
Aantal 4 personen
Kook tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 kg wortelen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 rode chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 1 blik kokosmelk ca. 400 gram
  • 5 dl water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel zoete chilisaus

Topping

  • 50 gram zonnebloempitten
  • 25 gram geraspte kokosnoot

Instructies
 

  • Pel de ui, schrap de wortels en snijd ui en wortel in grove stukken. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de wortelen, ui en kerrie 5 minuten.
  • Hak de chilipeper en knoflook, rasp de gember en voeg toe. Bak nog 5 minuten terwijl je af en toe roert. Voeg de kokosmelk en 5 dl water toe samen met het bouillonblokje en de zoete chilisaus. Laat alles 15-20  minuten verder zachtjes koken (de wortels moeten zacht zijn dus even voelen met een stokje of vork).
  • Pureer alles met de staafmixer  tot een gladde soep. Rooster de zonnebloempitten en kokosschilfers in een droge koekenpan tot ze licht gekleurd zijn. Serveer de soep met de topping en bij voorkeur ook een lekker stuk brood.

Voedingswaarde

Calorieën: 338kcal | koolhydraten: 32g | eiwit: 5g | vet: 24g | verzadigd vet: 20g | vezels: 8g | suiker: 14g | vitamine C: 35mg