- 30 gram verse koriander
- 1 teen knoflook gepeld
- 50 ml neutrale rijstolie
- 2 theelepels chilivlokken
- ¼ theelepel kristalsuiker
- ¼ theelepel ve-tsin
- 1 eetlepel zwarte azijn
- snuf versgemalen witte peper
- snuf zout
- 1 theelepel geroosterd sesamzaad
- 300 gram zijden tofu
- 2 eetlepels pinda’s in crispy chili van Lao Gan Ma
- of andere chili-crisp
Breng water aan de kook in een stoommand of -pan. Snijd de tofu in plakken van 2 centimeter en leg in een bord dat in je pan of mand past. Stoom de tofu 6 minuten.
Hak de koriander en knoflook grof en pureer samen met de neutrale olie, chilivlokken, kristalsuiker, ve-tsin, zwarte azijn en een snuf versgemalen witte peper en zout met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer het geroosterd sesamzaad er op het laatst doorheen.
Neem de tofu uit de stoompan en schep de saus en de pinda’s of andere chili-crisp erover. Lekker met witte rijst.
Calorieën: 303kcal | koolhydraten: 6g | eiwit: 8g | vet: 28g | verzadigd vet: 2g | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 4mg