Mosselen met Roquefort is een Franse klassieker. Je zou het misschien niet verwachten maar deze combi is echt verrukkelijk. De Roquefort kaas overheerst niet.
Begin met het maken van de Roquefortsaus. Pel en snipper het sjalotje. Verhit de boter, voeg het sjalotje toe en laat even fruiten. Voeg de kaas toe en laat smelten. Voeg dan de slagroom en cognac toe en breng aan de kook. Laat al roerend inkoken tot sausdikte.
Maak de mosselen schoon. Spoel ze in ruim koud water, verwijder alle kapotte mosselen. Controleer de mosselen die licht open staan door deze even op de rand van het aanrecht te tikken. Als de mossel zich weer sluit, dan is deze nog levend. Blijven ze open staan, gooi ze dan weg.
Snijd de bleekselderij in stukjes. Snipper de uien. Doe alle mosselen in een grote pan. Verdeel de groenten erover. Voeg de knoflookboter toe.
Kook de mosselen op hoog vuur, onder een deksel. Na ca. 3 minuten de mosselen even opschudden, zodat mosselen en groenten goed gemengd zijn. Laat nog 3 minuten verder koken op hoog vuur. Zodra alle schelpen opengaan, laat je de mosselen nog 1 minuut staan.
Schep de mosselen met een schuimspaan op een diep bord. Giet de warme Roquefortsaus over de vers gekookte mosselen. Bestrooi met de bieslook.
Lekker met patat frites en een groene salade met tomaat.
Notities
Tip: heb je saus over. Maar er dan een mosselsoepje van.