Ga terug
+ servings
kaiserschmarrn uit Oostenrijk
Kaiserschmarrn van de Wedelhütte
Klassiek nagerecht uit de Oostenrijkse keuken: een dikke fluffy pannenkoek die in de koekenpan al in stukken wordt gesneden. Bomvol smaak!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 25 minuten
Kook tijd 5 minuten
30 minuten

Equipment

  • handmixer, ovenvaste koekenpan ø 30 cm met deksel

Ingrediënten
  

  • 2 middelgrote eieren
  • 250 ml volle melk
  • 125 gram tarwebloem
  • 5 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 3 eetlepels rijstolie
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 35 ml rum
  • 35 ml sinaasappelsap
  • Poedersuiker
  • 100 ml appelcompote

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op grillstand 200 °C. Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf met de handmixer in een vetvrije kom met een snufje zout.
  • Roer de eidooiers, melk, bloem, 1 eetlepel suiker en de vanillesuiker met de handmixer tot een glad beslag. Meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
  • Verhit de olie in de grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag in de pan en dek af met een deksel. Bak ca. 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal het deksel van de pan en zet de pan ca. 5 minuten bovenin de oven tot de bovenkant goudbruin en compact genoeg is om te worden omgedraaid. Haal de pan uit de oven.
  • Draai de Kaiserschmarrn om met een spatel (het is niet erg als hij breekt). Snijd de pannenkoek met de spatel in grove stukken in de pan. Zet de pan weer op middelhoog vuur. Snijde boter in 8 klontjes van 5 gram en voeg toe. Blijf roeren voor 2 minuten. Bestrooi met 5 eetlepels suiker en karamelliseer nog 3 minuten.
  • Meng intussen de rum met de sinaasappelsap. Voeg toe aan de Kaiserschmarrn. Bak al roerende nog ca. 1 minuut. Verdeel over 4 borden. Bestrooi met poedersuiker. Lekker met appelcompote.

Voedingswaarde

Calorieën: 303kcal | koolhydraten: 32g | eiwit: 8g | vet: 13g | verzadigd vet: 7g | cholesterol: 111mg | vezels: 1g | suiker: 8g | vitamine C: 5mg