Ga terug
+ servings
Hartige taart met snijbiet uit het kookboek De Happytarier van Jorun Verheyden
Hartige taart met snijbiet
Snijbiet noemen ze ook wel warmoes. Het is een vergeten groenten.Heerlijk in deze vegetarische groentetaart.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 400 gram snijbiet of spinazie gewassen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 prei gewassen en fijngesneden
  • 1 rol bladerdeeg koeling, 270 gram
  • 200 gram Hüttenkäse
  • 150 gram geraspte emmentaler
  • zout versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • 1 ei losgeklopt

Instructies
 

  • Snijd bladeren en stengels van de snijbiet (of spinazie) grof. Verhit de olie in een braadpan of wok en bak de knoflook en de prei 3 minuten. Voeg de snijbiet (of spinazie) toe en laat al omscheppend slinken. Schep de groenten in een vergiet en laat ca. 15 minuten afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200℃. Leg het bladerdeeg op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. (Meestal is dit kant-en-klare bladerdeeg rechthoekig, dus er ontstaat dan een ovale taart!)
  • Meng de afgekoelde groenten met de hüttenkäse en de helft van de emmentaler. Breng goed op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd een klein beetje ei achter om de randen van het bladerdeeg mee in te smeren en roer de rest van het losgeklopte ei goed door de vulling.
  • Schep de vulling in het midden van het deeg. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen zodat de vulling er niet kan uitlopen tijdens het bakproces. Bestrooi de taart met de rest van de emmentaler. Bestrijk de randen met de rest van het losgeklopte ei. Zet de taart gedurende ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven en laat het deeg goudbruin worden. Haal de taart uit de oven en laat een klein beetje afkoelen alvorens aan te snijden.

Voedingswaarde

Calorieën: 627kcal | koolhydraten: 40g | eiwit: 25g | vet: 42g | verzadigd vet: 15g | cholesterol: 84mg | vezels: 4g | suiker: 3g | vitamine C: 31mg