Ga terug
+ servings
Hotwings van bloemkool met blauwe kaasdip uit 3 ingrediënten cocktails
Hotwings van bloemkool
Beetgare bloemkoolroosjes in een licht knapperig jasje. Makkelijk om te maken. Bovendien lekker vegan. Blauwe kaasdip zorgt voor extra spanning. Zowel koud als warm te serveren.
Aantal 6 personen
Voorbereiding 10 minuten
Kook tijd 30 minuten
40 minuten

Ingrediënten
  

  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
  • 200 ml ongezoete amandeldrink
  • 1 middelgrote bloemkool verdeeld in roosjes van 5 cm
  • 100 ml zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rijstolie

Blauwe kaasdip

  • 50 gram roomkaas bijv monchou of Philadelphia
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 100 gram milde blauwe kaas
  • Zout versgemalen peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de bloem met het paprikapoeder, amandelmelk en een flinke snuf zout tot een glas beslag ontstaat.
  • Voeg de bloemkoolroosjes (in gedeelten) toe en hussel tot ze allemaal gelijkmatig bedekt zijn met het beslag. Verdeel de roosjes in een enkele laag over de plaat. Laat het overtollige beslag in de kom. Bak de roosjes ca. 10 minuten. Draai ze om met een tang en bak nog ca. 5 minuten.
  • Meng intussen in een kleine kom de chilisaus met de olie.
  • Maak intussen de blauwe kaasdip. Meng in een andere kleine kom: roomkaas, zure room, azijn en zout. Roer goed glad. Verkruimel de blauwe kaas erboven en meng erdoor. Zet apart.
  • Haal na 15 minuten de bloemkoolroosjes uit de oven. Bestrijk alle roosjes met het chilisausje. Zet de bloemkoolroosjes terug in de oven. Bak ze in ca. 15 minuten beetgaar en krokant.
  • Leg alle bloemkoolroosjes op een serveerschaal. Zet de blauwe kaasdip ernaast.

Voedingswaarde

Calorieën: 233kcal | koolhydraten: 31g | eiwit: 8g | vet: 9g | verzadigd vet: 5g | cholesterol: 21mg | vezels: 3g | suiker: 11g | vitamine C: 46mg