Ga terug
+ servings
Krokante zeeduivel met spinazie
Zeeduivel met sesamkorst
Snel visgerecht met zeeduivel. Een Aziatisch getint recept, want je paneert de vis met sesamzaad. Erbij komen noedels uit de wok met spinazie. Superfijn met een glas stevige rosé.
Aantal 4 personen
Kook tijd 35 minuten

Ingrediënten
  

  • 600 gram zeeduivelfilet in 4 gelijke stukken
  • 3 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 ei
  • 250 gram Japanse noedels
  • 5 eetlepels olie
  • 1 rode peper zonder zaadlijsten in reepjes
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 cm gemberwortel geschild en fijngeraspt
  • 600 gram spinazie
  • 2- ­3 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen in partjes

Instructies
 

  • Dep de zeeduivel droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en peper. Strooi de bloem en het sesamzaad elk apart op een bord. Klop het ei in een diep bord los. Haal de visfilets door de bloem en vervolgens door het ei. Paneer tenslotte in het sesamzaad.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit 2 eetlepels olie in een wok. Fruit de rode peper, de knoflook en gember 1 minuut. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat het blad al omscheppend slinken.
  • Verhit intussen de laatste 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de zeeduivelfilets in 3­ tot 4 minuten per kant goudbruin en gaar (zie tip).
  • Verdeel de noedels met de spinazie over 4 borden. Besprenkel met sojasaus naar smaak en leg er de zeeduivelfilet bij. Serveer met partjes limoen.

Voedingswaarde

Calorieën: 470kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 35g | vet: 16g | verzadigd vet: 6g | cholesterol: 78mg | vezels: 6g | suiker: 3g | vitamine C: 87mg