Ga terug
+ servings
Vis uit de oven met geroosterde groente
Kabeljauw uit de oven met geroosterde groente
Heerlijk visgerecht uit de traybake (braadslede). Even alles mengen en de oven doet het werk.
Aantal 4 personen
Voorbereiding 15 minuten
Kook tijd 45 minuten

Equipment

  • grote braadslede, aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 3 el olijfolie
  • 4 el harissa
  • 2 tenen knoflook gepeld en geperst
  • sap van 1 citroen
  • 4 dikke visfilets bv kabeljauw
  • 500 g bospeen geschild
  • 2 rode uien in parten gesneden
  • 200 g radijsjes schoongemaakt
  • 225 g couscous
  • 375 ml hete groentebouillon
  • 40 g witte amandelen geroosterd en fijngehakt
  • handvol muntblaadjes
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 4 el Griekse yoghurt voor erbij

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng de olijfolie, 2 ½ eetlepels harissa, knoflook en de helft van het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Gebruik de helft van het mengsel om de vis mee in te smeren en zet dit apart.
  • Maak de bospeen schoon. Halveer de wortelen. Overdoen in een grote mengkom. Voeg toe: rode uiparten en het rest van het harissa-mengsel. Schep in de braadslede. Bak dit ca. 15 minuten, roer en schep om halverwege de baktijd.
  • Roer de radijsjes door het wortelmengsel en bak nog 10 minuten. Leg de gemarineerde vis op de groente en bak in ca. 15 minuten gaar.
  • Verwarm intussen de groentebouillon. Haal de braadslede uit de oven. Leg de vis en groente op een schaal en houd het warm (dek af met aluminiumfolie). Schep de couscous in de braadslede en giet hier de hete bouillon overheen, roer even en dek eveneens af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten staan.
  • Ga met een vork door de couscous en meng het groentemengsel en citroensap er luchtig doorheen. Bestrooi met gehakte amandelen en munt. Serveer met de vis, wat extra harissa en een schep Griekse yoghurt.

Voedingswaarde

Calorieën: 463kcal | koolhydraten: 65g | eiwit: 34g | vet: 8g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 54mg | vezels: 9g | suiker: 10g | vitamine C: 20mg