Ga terug
+ servings
Avocado taartje met Hollandse garnalen uit het kookboek Succesvolle seizoensrecepten van Sonja van de Rhoer
Avocadotaartje met appel en garnalen
Makkelijk en snel te maken voorgerecht met smeuïge avocado, frisse Granny Smith en ziltige Hollandse garnalen. Succes gegarandeerd!
Aantal 4 personen
Voorbereiding 20 minuten

Equipment

  • 4 ringvormpjes ø 10 cm, staafmixer

Ingrediënten
  

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 sjalotje
  • 1 harde appel Granny Smith
  • 2 theelepel limoensap
  • 100 gram Hollandse grijze gepelde garnalen
  • 4 cherrytomaatjes in vieren

bieslookvinaigrette

  • 20 sprietjes bieslook + 12 sprietjes extra voor de garnering
  • 5 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 2 theelepel limoensap
  • peper zout

Instructies
 

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil de vruchten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bedruppel de avocado, sjalot en appel met het limoensap en schep luchtig om. Zet, afgedekt met vershoudfolie, weg in de koelkast.
  • Maak nu de bieslookvinaigrette. Snijd 20 sprietjes bieslook grof. Doe over in een hoge kom of maatbeker. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer met staafmixer of in de keukenmachine tot een lobbige vinaigrette.
  • Maak met behulp van een uitsteekring (of neem een leeg, goed schoongemaakt tonijn- of zalmblikje waaruit je de beide bodems verwijdert) een taartje van het avocadomengsel op elk bord. Druppel hier weinig vinaigrette overheen.
  • Garneer de taartjes met de Hollandse garnalen en de in repen gesneden van vocht en zaad ontdane cherrytomaatjes en wat bieslook en druppel de vinaigrette eroverheen.
  • Lekker met geroosterd wittebrood, briochebrood of ciabatta.

Voedingswaarde

Calorieën: 225kcal | koolhydraten: 17g | eiwit: 8g | vet: 16g | verzadigd vet: 2g | cholesterol: 40mg | vezels: 8g | suiker: 6g | vitamine C: 20mg