Ga terug
+ servings
Chaat Masala aardappelen uit het kookboek Amazing Asia Vega van Emma Thouars
Chaat masala aardappelen met paneer
Uit het kookboek Amazing Asia Vega komt dit waanzinnig lekkere Indiase aardappelgerecht. Op smaak gebracht met het specerijenmengsel chaat masala. De chutneymayonaise met verse kruiden maakt het helemaal af!
Aantal 4 personen
Kook tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • neutrale olie om in te bakken
  • 2 uien
  • Maldonzout
  • 200 gram paneer
  • 1 bakje koriander 15 gram
  • 1 grote groene chilipeper
  • 1 eetlepel chaat masala kruidenmix, te koop bij Indiase toko’s*
  • 1 limoen
  • 3 takjes munt
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels mayonaise

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220℃. Schil de aardappels en snijd in stukken. Doe de aardappels in een pan met ruim gezouten water en kook ze 10 minuten. Giet af en laat even uitwasemen. Meng de aardappels in een ovenschaal met een paar eetlepels olie en bak 20 minuten in de oven.
  • Maak intussen de ui-crispies: snijd de uien zo dun mogelijk, eventueel met een mandoline. Verhit 1 cm olie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de ui in circa 10 minuten goudbruin, Kijk uit dat het niet te hard gaat, de olie moet de hele tijd zachtjes pruttelen. Draai daarvoor het vuur eventueel iets lager en soms weer hoger. Schep regelmatig om. Giet de uien af in een zeef boven een kom om de olie op te vangen. Doe de crispies op een met keukenpapier bekleed bord. Spreid uit in 1 laag en breng op smaak met zout. Laat helemaal afkoelen.
  • Snijd de paneer in blokjes van 1 bij 1 cm. Schep na 20 minuten de aardappels om en voeg de paneer toe. Bak nog 10 minuten in de oven.
  • Hak 1/3 deel van de koriander fijn en snijd 3/4 van de groene peper in dunne ringetjes. Doe samen met de chaat masala in een kom die groot genoeg is om de aardappels te husselen. Rasp de limoen erboven en pers hem uit. Bewaar het sap voor de chutney.
  • Maak de chutney: haal de blaadjes van de munt. Hak de rest van de koriander en chilipeper grof. Pureer de munt, koriander en peper met de yoghurt en ½-1 eetlepel limoensap in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met zout. Doe de mayonaise in een bakje. Schep de chutney erop en meng de bovenkant een beetje.
  • Haal de aardappels en paneer uit de oven en doe in de kom bij het chaat masala mengsel. Hussel de aardappels goed, zodat ze allemaal bedekt zijn. Proef en breng evt. op smaak met zout. Doe de aardappels terug in de ovenschaal en leg de ui-crispies erop. Serveer met de chutneymayo. Lekker met komkommersalade.

Voedingswaarde

Calorieën: 518kcal | koolhydraten: 53g | eiwit: 13g | vet: 29g | verzadigd vet: 10g | cholesterol: 43mg | vezels: 7g | suiker: 6g | vitamine C: 61mg