Ga terug
+ servings
Mosselen met spek en cider
Mosselen met spek en prei
Heerlijk gekookte mosselen in een romige saus. Extra smaakvol door spek, prei en mosterd. Smullen dus...
Aantal 2 personen
Voorbereiding 15 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kg mosselen
  • klein klontje roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g ongerookt doorregen spek in blokjes (bijv. zuurkoolspek)
  • 1 dikke prei in ringetjes
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 150 ml cider
  • 2 theelepels grove mosterd
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 bosje peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Maak de mosselen schoon onder koud stromend water. Gooi open mosselen weg als ze niet sluiten wanneer je er op tikt.
  • Zet een grote pan op middelhoog vuur en verhit de boter en olie. Bak de spekblokjes ca. 5 minuten. Schep de prei, tijm en laurier erdoor en bak nog ca. 3 minuten tot de prei zachter wordt.
  • Draai het vuur hoger, schenk de cider in de pan en breng aan de kook. Roer de mosterd erdoor. Doe de mosselen in de pan en leg het deksel erop. Kook de mosselen ca. 5 minuten en schud gedurende die tijd de pan een paar keer flink heen en weer. Als de mosselen allemaal open zijn, roer je de slagroom erdoor. Breng op smaak met zout en peper en dien op in diepe kommen, bestrooid met peterselie en met lekker veel brood. Of nog beter: serveer met zelfgebakken friet om in de saus te dopen.

Voedingswaarde

Calorieën: 523kcal | koolhydraten: 18g | eiwit: 38g | vet: 31g | verzadigd vet: 11g | cholesterol: 116mg | vezels: 1g | suiker: 2g | vitamine C: 36mg