Ga terug
+ servings
ovenschotel met vega chorizo en piri piri saus
Zomerse ovenschotel met vega chorizo
Snel en simpel is deze zomerse ovenschotel. De piri piri saus smaakt overheerlijk. Dus maak meteen een dubbele hoeveelheid en bewaar de helft voor een ander moment.
Aantal 4 personen
Kook tijd 1 uur

Equipment

  • magnetron, braadslede

Ingrediënten
  

  • 2 zoete aardappelen ca. 400 gram
  • zout en zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 pakjes vegetarische chorizo à 180 gram Garden Gourmet
  • 20 kerstomaatjes
  • 15 gram verse koriander

Piri piri saus

  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1-2 rode chilipepers
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 30 gram verse basilicum
  • 1 citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe ze in een magnetronschaal en bestrooi ze met zout en peper. Sprenkel er olijfolie over. Snijd de citroen doormidden en knijp het sap erboven uit (vang de pitten op met je andere hand). Zet de schaal afgedekt 6 minuten in de magnetron op de hoogste stand (je kunt de aardappel ook 30 minuten bakken in de oven).
  • Snijd de 3 paprika’s (groen, geel en rood) doormidden. Verwijder steel en zaadlijsten en snij ze in blokjes van 2 cm. Doe ze in een braadslede. Kneus de 3 teentjes knoflook met de platte kant van een mes en voeg ze toe. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Voeg de zoete aardappel toe en zet dit ca. 15 minuten in de oven.
  • Maak intussen de piri piri saus. Pel intussen de ui en knoflook en hak ze grof. Snijd de paprika doormidden en verwijder de steel en zaadlijsten. Trek het steeltje van de chilipepers, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe de ui, knoflook, paprika, chilipeper met het paprikapoeder, de oregano, azijn en basilicum in de blender. Rasp de schil van de citroen erboven. Snijd de citroen doormidden en knijp hem erboven uit. voeg een klein scheutje water toe en pureer tot het mengsel glad is. Breng op smaak met zout.
  • Haal de braadslede uit de oven. Meng de stukjes worst en piri piri saus door de groenten. Voeg de kerstomaatjes toe en zet de braadslee nog 15 minuten in de oven tot de aardappelen en paprika’s gaar zijn en de saus heet.
  • Hak intussen de koriander fijn en strooi erover. Serveer met rijst.

Voedingswaarde

Calorieën: 358kcal | koolhydraten: 50g | eiwit: 27g | vet: 7g | verzadigd vet: 1g | vezels: 11g | suiker: 16g | vitamine C: 211mg