Ga terug
+ servings
Groene asperges in Serranoham als borrelhapje
Groene asperges in Serranoham
Makkelijk te maken borrelhapje dat overal bij past.
Aantal 20 stuks
Voorbereiding 5 minuten
baktijd 20 minuten
25 minuten

Equipment

  • bakpapier

Ingrediënten
  

  • 1 bosje groene asperges 350 gram, 20 stuks
  • 100 gram Serranoham ca. 10 dunne plakjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 °C. Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges. Halveer de Serranoham in de lengte. Rol iedere asperge in een plakje Serranoham, zorg dat je een beetje schuin rolt, zodat de hele asperge bedekt is.
  • Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak in ca. 20 minuten tot de ham krokant is en de asperges zacht zijn. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.

Voedingswaarde

Calorieën: 14kcal | koolhydraten: 1g | eiwit: 2g | vet: 1g | verzadigd vet: 1g | cholesterol: 3mg | vezels: 1g | suiker: 1g | vitamine C: 1mg