Simpel, snel en super lekker: groene asperges in Serranoham. Dit is het meest makkelijk borrelhapje dat je maar kunt bedenken; je hebt maar twee ingrediënten nodig. Aantrekkelijk om te zien en verrassend lekker bij een zomers aperitief. Een Spaanse tapa voor de favorietenlijst.
Welke wijn bij groene asperges in Serranoham; een makkelijk borrelhapje?
Eigenlijk past hier alles bij: van Manzanilla sherry en Champagne tot Sauvignon blanc, Chardonnay of een sappige Pinot Noir.
Groene asperges in Serranoham
Ingredienten
- 1 bosje groene asperges 350 gram, 20 stuks
- 100 gram Serranoham ca. 10 dunne plakjes
Extra nodig
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 °C. Snijd een klein stukje van de onderkant van de asperges. Halveer de Serranoham in de lengte. Rol iedere asperge in een plakje Serranoham, zorg dat je een beetje schuin rolt, zodat de hele asperge bedekt is.
- Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven en bak in ca. 20 minuten tot de ham krokant is en de asperges zacht zijn. Je kunt ze zowel warm als koud serveren.
Meer ideeën nodig voor een snel en makkelijk borrelhapje?
Kijk dan ook eens naar deze recepten.
–Spiesjes met asperges en provolone
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
BEWAAR DIT MAKKELIJKE BORRELHAPJE OP PINTEREST!
Wil je dit recept van groene asperges opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!